Yulaflı Kurabiye

MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3/4 çay bardağı kepekli un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı yulaf
  • 150 gr. su kuru meyve karışımı (kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı vs.)
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI

Kurabiye harcınızı yapmaya sıvı maddeleri çırpmakla başlayın. Yumurtaları derin bir kaba kırın, üzerlerine sıvıyağ ve yoğurdu ekleyerek çırpın. Daha sonra unu ve kabarma tozunu yavaşça dökerek çırpmaya devam edin (isteğe bağlı olarak tarçın da ekleyebilirsiniz). Yulafları ekleyerek bu sefer spatula yardımı ile karışımı karıştırın. Son olarak kuru meyveleri ilave edip karıştırmaya devam edin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir yemek kaşığı yardımı ile harçtan parçalar alarak yan yana dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Category:

Date: