Zeytinyağlı Kereviz

MALZEMELER

  • 1 adet büyük boy kereviz
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı su ( portakal suyuda olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI

Kereviz soyulur, dilimlenir. Kerevizler kararmaması için limonlu suda bekletilir. Patates soyularak kerevizlerle eşit olacak şekilde dilimlenir.  Yemeklik doğranmış kuru soğan tencereye alınarak zeytin yağında güzelce kavrulur. Doğranmış havuç eklenerek 2-3dk kavrulur. Dilimlenen patatesler ve limonlu suda beklettiğimiz kerevizler de tencereye eklenir. İsteğe bağlı olarak kullanılanılan kereviz yaprakları da eklenir. Su veye Portakal suyu,  tuz ve şeker eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Soğuk olarak servis edilir.

Afiyet Olsun…

Category:

Date: