Biberli Tavuk Sote

MALZEMELER

  • 2 Adet Fileto Tavuk Göğüsü
  • 1 Adet Domates
  • 1 Adet Yeşil Biber
  • 1 Adet Kırmızı Biber
  • 5-6 Diş Sarımsak
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • ½ Çay Kaşığı Tuz
  • ½ Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını tavada kızdırın. Kuşbaşı doğradığınız tavuk göğüslerini soteleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarttığınız biberleri yarım ay şeklinde kesip ekleyin ve 10 dakika daha soteleme işlemine devam edin. Son olarak Kabuğunu soyup, küp küp doğradığınız domatesi, ince ince kıyılmış sarımsağı, tuzu, karabiberi ve kekik ekledikten sonra domatesler suyunu çekinceye kadar soteleme işlemine devam edin.

Afiyetle…

Category:

Date: