Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Kıymaya ekleyin, ardındankimyon, karabiber, tuz, yoğurt, kefir, zeytinyağı karıştıırın. yağlı kağıt arasına merdane inceltin ve 2 saat buzlukta bekletin. Tamamen donunca yağlı kağıdın önünü sonra arkasını çıkartın ve ince uzun süre halinde kesin. Sıvıyağ koyduğunuz tavada pişirin. Tırnak pideyi küp kesin.
Sos için:
Bir sos tenceresinde tereyağını eritin, salçayı ekleyin ve kavurun. Zeytinyağı, salça, su, şeker, karabiber, tuz, domates püresi, ilave edin.
Tırnak pidenin üzerine eritilmiş tereyağı, pişirdiğiniz etleri, ve sosu koyun. Közlenmiş biber ve arzuya göre yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.