Köri Soslu Mantarlı Tavuk

MALZEMELER

  • 2 Adet Tavuk Göğsü
  • 1 Kase Dilimlenmiş Mantar
  • ½ Çay Bardağı Soya Sosu
  • 1 Yemek Kaşığı Worcester Sos
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Su Bardağı Krema
  • 3/4 Su Bardağı Süt
  • 1,5 Yemek Kaşığı Köri
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğüslerini jülyen biçiminde kesiyoruz. Az zeytinyağı, tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsakla marine ediyoruz. Wok tavada kremayi süt ile inceltiyoruz. Köriyi ekleyip karıştırıyoruz. Rengi sarı olmaya başlayınca önceden tavuk ve mantarı soya sosu ile soteledigimiz tavadan alıp ekliyoruz. Hızlıca karıştırıyoruz. Son olarak tereyağını koyup sosun çekmesi için karıştırıyoruz. İsteğe göre toz parmesan peyniri ile servis edebilirsiniz.

Category:

Date: