Pankek

MALZEMELER

  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 ½ Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı

HAZIRLANIŞI

Bir kap içerisinde yumurtayı çırpın. tereyağı ve süt ilave ederek homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Başka bir kapta un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Sıvı karışımınızı ilave edip karıştırmaya devam edin. Kreplerinizin eşit büyüklükte olması için bir ölçü kabı ya da kepçe kullanabilirsiniz. Yağsız tavayı kızdırın ve karışımınızdan alıp tavanın ortasına dökün. Krepler göz vermeyi bırakınca çevirebilirsiniz. Bal ve tereyağı ilavesi ile lezzet kat sayınızı arttırın…

Afiyetle…

Category:

Date: