Soya Soslu Tavuk

MALZEMELER

  • 2 Adet Fileto Tavuk Göğüsü
  • 1 Adet Kırmızı Dolmalık Biber
  • 1 Adet Sarı Dolmalık Biber
  • 1 Adet Kabak
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • ½ Çay Bardağı Soya
  • 1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su
  • ½ Çay Kaşığı Karabiber

HAZIRLANIŞI

Biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarttıktan sonra jülyen (uzun ince şeritler halinde) doğrayın. Kabakları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan ve çekirdekli orta kısımlarını kullanmadan 4 tarafından jülyen kesin ve parmak uzunluğunda doğrayın.

Tavukları jülyen doğradıktan sonra tereyağını tavada eritip, karıştırarak tavuk etlerini yüksek ateşte soteleyin. Kabak dilimlerini ve karabiberi ekleyerek soteleme işlemine devam edin. Biber dilimlerini ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırarak soteleyin.

Soya sosunu, sıcak su ile karıştırdığınız mısır nişastasını tavaya aktarın. Tavukları, sosunu çekene kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirin.

Afiyetle…

Category:

Date: